Αναζήτηση
Βαρύ πένθος για την Αννα και το θέατρο | iShow.gr
Ειδήσεις
Βαρύ πένθος για την Αννα και το θέατρο
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012
12:43
Το θέατρο θρηνεί έναν από τους μεγαλύτερους εργάτες του! Ο Νίκος Βασταρδής, από τους πλέον σπουδαίους μας ηθοποιούς, έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω του ένα τεράστιο έργο.

Συντετριμμένη η κόρη του Αννα Αδριανού, που καλείται να αποχαιρετήσει και τον δεύτερο άντρα της οικογένειας! Πριν από δεκαπέντε χρόνια έχασε σε τροχαίο τον αδελφό της... Ο «Ρωμανός Διογένης», όπως έχει καταγραφεί στη συνείδηση του κόσμου από την πλέον δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Πορφύρα και αίμα» στα σπάραχνα της κρατικής τηλεόρασης, έφυγε με ένα τεράστιο «γιατί;». Ποτέ δεν μπόρεσε να δεχτεί τον άδικο χαμό του γιου του. Παρά την τεράστια αδυναμία στην κόρη του Αννα Αδριανού, τίποτα δεν μπορούσε να αναπληρώσει το κενό.

Ο Νίκος Βασταρδής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 χρόνων, τη νύχτα της Κυριακής, στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό με σοβαρά προβλήματα. Η κατάστασης της υγείας του είχε επιδεινωθεί μετά από ένα ατύχημα που είχε μέσα στο σπίτι πριν από οκτώ μήνες. Ο ηθοποιός είχε πέσει και είχε χτυπήσει πολύ άσχημα. Τότε μάλιστα η κόρη του, η γνωστή ηθοποιός και σεναριογράφος Αννα Αδριανού έκανε έκκληση για αίμα αφού ο πατέρας της στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε παρουσίασε αιμορραγία λόγω των αντιπηκτικών φαρμάκων που έπαιρνε για την υγεία του.

Πατέρας και κόρη ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους, με την Αννα Αδριανού να βρίσκεται συνεχώς δίπλα του στις δύσκολες στιγμές. Πριν από το ατύχημά του ο Νίκος Βασταρδής δίδασκε καθημερινά σχεδόν στη Δραματική Σχολή του θεάτρου «Θεμέλιο» που είχε ιδρύσει μαζί με την κουνιάδα του, τη γνωστή ηθοποιό και σκηνοθέτρια Ζωζώ Ζάρπα.

Εκεί, κοντά στα παιδιά, αλλά και στο θέατρο έβρισκε παρηγοριά και έπνιγε τον καημό του. Πριν από δεκαπέντε και πλέον χρόνια ο Νίκος Βασταρδής είχε αποχααιρετήσει τον γιο του Μάριο που έπεσε θύμα τροχαίου με τη μηχανή του.

Οσοι τον γνώριζαν καλά, ισχυρίζονται ότι αυτό δεν μπόρεσε ποτέ να το ξεπεράσει. Υπέφερε πάρα πολύ, αλλά ποτέ δεν έδειχνε τα αληθινά του συναισθήματα στους άλλους. Η θεατρική οικογένεια θα συνοδεύσει σήμερα στις 3.00 το μεσημέρι τον Νίκο Βασταρδή στην τελευταία του κατοικία στο Νεκροταφείο Χαλανδρίου, όπου θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία.

ΦΩΣΚΟΛΟΣ: ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΝΘΟΣ...
«Σήμερα έχουμε πένθος στο σπίτι μας...» Με αυτή τη φράση ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος θρηνεί τον παλιό του συνεργάτη και καλό του φίλο Νίκο Βασταρδή. Ο μεγάλος δημιουργός τού είχε εμπιστευθεί δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στις ιστορικές σειρές της κρατικής τηλεόρασης «Εν τούτω Νίκα» και «Ρωμανός Διογένης» ή «Πορφύρα και αίμα», που την εποχή που προβάλλονταν άδειαζαν οι δρόμοι της Αθήνας. Τέτοια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου...

Αυτά τα σίριαλ χάρισαν στον αξέχαστο ηθοποιό την αναγνωρισιμότητα, παρά το γεγονός ότι είχε κάνει τόσο σημαντικές δουλειές στο θέατρο. Ο Νίκος Φώσκολος, πολύ συγκινημένος, μίλησε στην «Espresso» για τον Νίκο Βασταρδή:

«Ηταν αδελφικός μου φίλος. Δουλέψαμε μαζί σε δύο σίριαλ βυζαντινά, που ο κόσμος παρακολουθούσε ανελλιπώς και είχαν πολύ υψηλές ακροαματικότητες. Ηταν καταπληκτικός συνεργάτης. Αργότερα του ανέθεσα να σκηνοθετήσει στο θέατρο το έργο μου “Ο θάνατος θα ξανάρθει”, που ανέβηκε στο θέατρο της Σμαρούλας Γιούλη. Ηταν σπουδαίος σκηνοθέτης και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα θεατρικά πράγματα. Ηταν ένα παιδί με χρυσή καρδιά, πολύ δουλευταράς και η απώλειά του είναι σημαντική για τα θεατρικά πράγματα του τόπου. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε γνωστός μέσα από την τηλεόραση, γιατί ήδη ήταν γνωστός μέσα από το θέατρο, απλώς η τηλεόραση ήταν το “μπαμ”».

Ο Νίκος Βασταρδής είχε πολύ πλούσιο βιογραφικό, αλλά επειδή ήταν χαμηλών τόνων άνθρωπος και ηθοποιός, ουδέποτε αυτοπροβλήθηκε. Συνεργάστηκε με όλα τα ιερά τέρατα του θεάτρου, όπως τον Γιώργο Παππά, τον Βασίλη Λογοθετίδη, τον Μάνο Κατράκη, τον Διονύση Παπαγιανόπουλο και έπαιξε σε πολύ σπουδαία έργα από το παγκόσμιο δραματολόγιο.

Γεννήθηκε στον Πειραιά την 1η Μαΐου 1924 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν. Παρέμεινε κοντά στον δάσκαλό του και πρωτοεμφανίστηκε το 1942 στην «Αγριόπαπια» του Ιψεν. Υπηρέτησε με επιτυχία όλα τα είδη θεάτρου: οπερέτα, επιθεώρηση, μπουλβάρ, μέχρι και αρχαίο δράμα.

Το 1982 ίδρυσε το θέατρο «Θεμέλιο», στην οδό Λέσβου, στο οποίο σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε σε πολλά έργα. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε μερικές ταινίες («Χωρίς συνείδηση», «Ιπποκράτης και Δημοκρατία», «Παύλος Μελάς» κ.ά.). Είχε μεταφράσει και διασκευάσει πολλά θεατρικά έργα.

espresso

Πηγή: tvnea.blogspot.com
Σχετικά πρόσωπα
Νίκος Βασταρδής
Άννα Αδριανού
Επικοινωνήστε με το iShow.gr
iShow.gr - Ο κόσμος της Showbiz
Αρχική Σελίδα
Ταινίες
Τηλεόραση
ΑΪΣΟΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ INTERNET Μ.ΙΚΕ
Επικοινωνία: press@ishow.gr
Τηλ. 211-4100551